tisdag 1 mars 2011

Matmässan





Jag var på mätmässan i lördags och det var helt fantastiskt. Jag var lika ivrig som ett barn på julafton. Vi kom dit när det öppnade och lämnade stället 6 timmar senare när alla andra var där. I slutet var det så mycket folk att det knappt gick att andas. Jag fick så mycket inspiration och idéer och jag kan säga att detta var en av de bästa dagarna i mitt liv. Mat är det bästa jag vet, jag tänker alltid på mat, vad jag ska baka eller laga, hur jag ska göra det, vad det ska innehålla, hur blir resultatet... Ja, osv.... Att få tillbringa en hel dag bland matentusiaster, lyxiga ostar, fantastisk choklad, goda viner och spännande smakkombinationer är mer än vad jag kan begära.
Det har aldrig känts så här bra att slösa pengar. Det var värt varje krona.
Roligaste var nog att få se Leif Mannerström prata om mat. Han var precis som man förväntar sig. Några deltagare från Sveriges mästerkock var där och helt plötsligt blev det en tävling. Dom lagade lax och vi fick vara "juryn", tyvärr är jag fiskallergiker och fick inte ens smaka på de fantastiska laxrätterna...Resten av dagen spenderades med att smaka på allt som fanns där, här kommer lite bilder.









En arg Leif
 

En glad Leif



 Smakar på lammlever (En delikatess enligt alla kockar), håller tyvärr inte med. Riktigt kämpigt att få i mig detta, övning ger färdighet eller hur?
 

En fin Jossa

Mästerkocks deltagare och Leif som kramas



 Nu blev det plötsligt tävling och här lagas det lax


Det här fick jag med mig från Matmässan

  
Riktig choklad, fantastiskt gott


 Lyxiga godisar med smak av lime/vitchoklad samt nötter


Fantastisk goda kex


Bovete skorpor, lite nyttigare och jätte gott med god smak av kardemumma


En helt otroligt god marmelad som blir som en upplevelse ihop med 
Gruyéreost


 Favorit mjölet


2 kommentarer:

  1. Var också där i lördags, fast inte i 6 timmar, köpte precis som du med mig mjöl och choklad hem :-), dom där lyxgodisarna är så goda :-)

    SvaraRadera
  2. Härlig mässa tycker jag, Att jag aldrig varit där förut...Underbart att få lyxa till det och köpa hem massa dyra godsaker

    SvaraRadera