fredag 12 oktober 2012

Banankaka utan socker eller smör

Jag har alltid varit en riktigt gottegris. Jag njuter fortfarande av goda saker med måtta. Allt handlar om innehåll och mängd. Jag gjorde en jätte god banankaka idag utan varken socker eller smör och dessutom minimalt med mjöl. Den är söt på grund av den mogna bananen och kokosen ger den ännu mera smak. Kvargen gör den saftig. Riktig god efterrätt. Detta kan man absolut unna sig fler än en gång i veckan!

Min nyttiga banankaka med kokos
2 ägg
100 g kvarg/kesella light
1/2 dl lätt mjölk
2 bananer
lite vanilj pulver
1/2 msk honung
1 dl mandelmjöl
1/2 dl valfritt mjöl (kokosmjöl ifall du vill ha helt glutenfritt)
1 msk bakprotein eller grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokos
en nypa salt
Till formen, lite smör och kokos istället för ströbröd

Blanda det torra ingredienserna för sig. Ta fram en matberedare, mixa banan,kvarg,mjölk,ägg,honung och kokos. Tillsätt det torra ingredienserna. Smöra en form. Grädda på 175 grader i ca 25-30 minuter. Servera
som den är eller till exempel med lite kvarg och bär.


Kcal : 1059 (hela satsen)
Blir ca 132 kcal per bit (70 g)





1 kommentar:

  1. gillar inte kokos,, förslag på annan ingrediens ?

    SvaraRadera