torsdag 14 februari 2013

Nyttigare morotskaka

Då är det alltså alla hjärtans dag, kärlekens dag, pussas-hela-dagen dag. Eller?
I Finland kallas det Vänskapsdagen. Ta vara på dom man tycker om och uppskatta det man har. Tycker det låter mycket vettigare! Dagen till ära så har jag bakat. Jag har nu under en längre period experimenterat med proteinpulver, proteinrika livsmedel med mindre kolhydrater men tyvärr inte lyckats riktigt. Nu idag, äntligen efter många försök för att få till den PERFEKTA morotskakan har jag lyckats och det bästa, Den är NYTTIG. Alltså så nyttig att du kan äta den varje dag utan att ens gå upp ett gram. Det ni.

Min nyttiga morotskaka
2 ägg
1 dl sukrin
1 msk kokosolja/rapsolja
1,5 msk agavesirap
1 dl lättkvarg
1/2 dl minimjölk
2 morötter (200 g)
1 dl mandelmjöl
1 dl sojamjöl
1/2 dl dinkelsikt
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
en nypa ekologisk vaniljpulver
en nypa havssalt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
smör/kokosfett till formen
ströbröd/kokosflingor
Frosting:
150 g philadelphiaost light
1-1,5 dl sukrin i florsockerform
lite agavesirap
1 tsk citronjuice
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form
Vispa ägg och sukrin poröst, tillsätt kvarg, mjölk, agavesirap och olja.
Blanda de torra ingredienserna för sig. Blanda ihop allt och grädda i ca 20-30 min.



 

4 kommentarer:

  1. Vad gott det ser ut! Bra med mer hälsosamma ingredienser!

    SvaraRadera
  2. Eller hur :) har verkligen kämpat med att få till en riktigt god hälsosam morotskaka. Riktigt nöjd :)

    SvaraRadera
  3. Eller hur :) har verkligen kämpat med att få till en riktigt god hälsosam morotskaka. Riktigt nöjd :)

    SvaraRadera
  4. Hade gärna sätt näringsinnehåll på den :P

    SvaraRadera