Jag har varit så dålig på att uppdatera nu på senaste, men det ska bli en ändring på det. Jag har i allafall bakat väldigt mycket här hemma och ska försöka lägga upp alla recept här de närmaste dagarna.
Jag är väldigt svag för scones, jag har inte alltid varit det. Förr tyckte jag att scones var riktigt äckligt för att dom var kompakta, hårda och med smak av bakpulver. Men sen helt plötsligt började jag gilla det och har bakat scones mycket. Jag har äntligen kommit fram till hur man får dom mer luftiga, saftiga och utan bakpulver smaken. Jag bakade jätte goda scones i morse, lite grövre, sötare och luftiga. Smakar mycket som sconesen från espresso house.
Grövre scones.
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1/2 dl råsocker
1/2 tsk havssalt
100 g smör
2 dl mjölk
1 ägg
Sätt ugnen på 250 grader.
Nyp ihop smöret med alla torra ingredienser. Vispa ihop ägget med mjölken och häll det över men spara lite till att pensla sconesen med. Knåda snabbt ihop det till en deg, lite kladdig ska den vara men det ska gå att kavla ut degen.
Strö lite mjöl på bakbordet, häll ut degen och kavla till en fyrkant som är ungefär 1 cm tjock. Skär ut ca 8-9 st bitar. Lägg dom på en bakplåtsklädd plåt. Pensla sconesen med äggblandningen, strö över lite havregryn. Baka av i 10-15 minuter. Servera med cream cheese och din favorit marmelad.
Jag är väldigt svag för scones, jag har inte alltid varit det. Förr tyckte jag att scones var riktigt äckligt för att dom var kompakta, hårda och med smak av bakpulver. Men sen helt plötsligt började jag gilla det och har bakat scones mycket. Jag har äntligen kommit fram till hur man får dom mer luftiga, saftiga och utan bakpulver smaken. Jag bakade jätte goda scones i morse, lite grövre, sötare och luftiga. Smakar mycket som sconesen från espresso house.
Grövre scones.
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1/2 dl råsocker
1/2 tsk havssalt
100 g smör
2 dl mjölk
1 ägg
Sätt ugnen på 250 grader.
Nyp ihop smöret med alla torra ingredienser. Vispa ihop ägget med mjölken och häll det över men spara lite till att pensla sconesen med. Knåda snabbt ihop det till en deg, lite kladdig ska den vara men det ska gå att kavla ut degen.
Strö lite mjöl på bakbordet, häll ut degen och kavla till en fyrkant som är ungefär 1 cm tjock. Skär ut ca 8-9 st bitar. Lägg dom på en bakplåtsklädd plåt. Pensla sconesen med äggblandningen, strö över lite havregryn. Baka av i 10-15 minuter. Servera med cream cheese och din favorit marmelad.
Men så trevligt! Deras scones är verkligen goda :)
SvaraRaderaOh jösses!! Bakade dom imorse, helt fantastiska!! ATack som tusan för receptet!! Har igår arbetat min sista dag på läääänge (havandeskapsledighet) och tänkte surfa runder och testa fler av dina bröd. Tack igen och hoppas du kommer igång med skrivandet och bakandet och lägger ut fler godsaker.
SvaraRaderaKramar Ann-Charlotte
Vad roligt att höra! Det går att variera i det oändliga, jag testade att lägga till blåbär och kardemumma i degen och det blir jätte gott!
SvaraRaderaHärligt med lite ledighet så kan du baka på riktigt ;)
Jag har tyvärr fallit i någon svacka nu och bakningen känns väldigt långt bort men har börjat nu igen sakta men säkert. Snart kommer det fler recept!
lycka till!
Hej!
SvaraRaderaVilken Creeme Cheese använder du? Jag har aldrig gjort scones själv eller köpt Creem Cheese? Är det Philadelphia?
MVH Felicia
Hej. Det finns creeme cheese på ica, Icas egna. Men jag använder mig också av philadelphiaost som också är creeme cheese :)
SvaraRaderaDina scones är äckliga
SvaraRadera